Президент Бразилії змінив думку щодо арешту Путіна на наступному саміті G20
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Бразилії змінив думку щодо арешту Путіна на наступному саміті G20

Президент Бразилії змінив думку щодо арешту Путіна на наступному саміті G20
Джерело:  online.ua

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що судова влада Бразилії вирішуватиме, чи буде заарештований російський президент Володимир Путін, якщо він відвідає саміт G20 наступного року. Раніше він заявляв, що Путіна у Бразилії не заарештують.

Джерело: Reuters

Чи заарештують Путіна в Бразилії на саміті G20

Президент Бразилії заявив про необхідність переглянути приєднання країни до Міжнародного кримінального суду, оскільки такі країни, як США, Китай та Індія, цього не зробили.

Лула да Сілва сказав журналістам у Нью-Делі, що Бразилія підписала Римський статут МКС.

Я хочу знати, чому США, Індія та Китай не підписали угоду про МКС і чому наша країна підписала її, - сказав Лула.

За словами Лули, якщо Путін вирішить приєднатися до саміту наступного року, повноваження приймати рішення про можливий арешт матиме суд, а не уряд.

Лула допустив приїзд Путіна в Бразилію

9 вересня в інтерв'ю телевізійному шоу First Post він сказав, що Путіна "ні в якому разі не заарештують ", якщо він відвідає саміт у Ріо-де-Жанейро.

Я вважаю, що Путін може легко поїхати до Бразилії. Можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його нізащо не заарештують, — зазначив Лула да Сілва.

Путін пропустив останні два саміти G20 на Балі та в Нью-Делі, і Росію представляв її міністр закордонних справ Сергій Лавров.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у воєнному злочині – незаконній депортації сотень дітей з України. Росія заперечує причетність своїх військових до воєнних злочинів або насильницького вилучення українських дітей.

Читайте також:

  • Подоляк різко відповів президенту Бразилії, який запросив Путіна на саміт G20

  • Чи заарештують Путіна на саміті G20 у Ріо-де-Жанейро — відповідь президента Бразилії

  • Шпигуни РФ використовують паспорти Бразилії — WSJ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?