Шпигуни РФ використовують паспорти Бразилії — WSJ
Категорія
Світ
Дата публікації

Шпигуни РФ використовують паспорти Бразилії — WSJ

Шпигуни РФ використовують паспорти Бразилії — WSJ
Джерело:  online.ua

Російські шпигуни почали активно використовувати паспорти Бразилії під час власної діяльності в інших країнах. Наразі влада Бразилії вже почала розслідування за фактами цієї інформації.

Джерело:  The Wall Street Journal

Що відомо про нове прикриття російських шпигунів 

Зазначається, що наразі відомо щонайменше про 3 випадки використання російськими шпигунами громадянства Бразилії.

У червні 2022 року розвідка Нідерландів розкрила російського шпигуна Сергія Черкасова, який намагався влаштуватися стажистом до Міжнародного кримінального суду в Гаазі під виглядом громадянина Бразилії Віктора Мюллера Феррейри.

Зараз Черкасов відбуває 15-річне ув'язнення у Бразилії за використання фальшивих документів.

Ще одним випадком було  затримання Норвегією росіянина Михайла Мікушина у жовтні 2022 року, який під іменем бразильця Хосе Асіса Джаммарії працював в університеті міста Тромсе, а до того – в університетах Канади. У Бразилії намагаються з'ясувати, що сталося зі справжнім власником цього імені.

Третій російський шпигун, видаючи себе за бразильця Герхарда Даніеля Кампоса Віттіха, жив у Ріо-де-Жанейро, займаючись бізнесом.

Минулого року він несподівано зник, а за кілька місяців розвідка Греції ідентифікувала його як росіянина Шмирьова.

За інформацією грецької розвідки, він втік до Росії з жінкою-шпигункою, яка весь цей час жила під фальшивим ім’ям у Греції.

Що відомо про реакцію Бразилії

Наслідком цих інцидентів стало розслідування в Бразилії, щоб з'ясувати, чи використовує Москва цю країну як інкубатор для таємних агентів, що намагаються проникнути на Захід, - йдеться у матеріалі видання із посиланням на власні джерела.

Інформації про це розслідування дуже мало, але співрозмовники газет кажуть: російських шпигунів, які прикидаються бразильцями, може бути набагато більше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?