У Польщі затримали трьох шпигунів РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі затримали трьох шпигунів РФ

У Польщі затримали трьох шпигунів РФ
Джерело:  online.ua

Нещодавно розкрита російська шпигунська мережа зазнала ще однієї поразки, коли Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) затримало трьох осіб, які діяли в рамках цієї мережі.

Джерело: PAP

У Польщі затримали трьох шпигунів РФ

16 березня глава Міністерства внутрішніх справ та міністр-координатор спецслужб Маріуш Камінський оголосив, що Агентство внутрішньої безпеки ліквідувало шпигунську мережу, яка діяла на користь Росії.

ABW провело операцію, в рамках якої було затримано дев'ятьох осіб, підозрюваних у співпраці з російськими спецслужбами. Підозрювані, які були іноземцями через східний кордон, займалися розвідувальною діяльністю проти Польщі та готували диверсії на замовлення російської розвідки.

У вівторок Станіслав Жарин оголосив про затримання ABW ще трьох осіб у рамках цього розслідування. Загалом у цій справі вже затримано 12 осіб.

ABW встановило подальших осіб, які діяли в рамках шпигунської мережі, ліквідованої раніше. Ми маємо справу із затриманими, яким були висунуті звинувачення у шпигунській діяльності та функціонуванні в організованій злочинній групі, а також з особами, які наразі перебувають під вартою, згідно з відповідними судовими рішеннями, - повідомив Жарин.

Він додав, що картина діяльності групи, яка була окреслена після попередніх затримань, залишається актуальною.

Що відомо про шпигунів РФ

Йдеться про осіб, які діяли у складі групи, керованої російськими спецслужбами. Вони виконували певні завдання за дорученням російських спецслужб, які є частиною діяльності типово розвідувального характеру, але також і пропагандистського. Це ціла мережа людей, які мали завдання збирати інформацію про маршрути і транспортні засоби, що надаються Україні, але ці люди також поширювали специфічний контент, замовлений російською стороною в рамках активної пропагандистської діяльності проти Польщі, - зазначив Станіслав Жарин.

Заступник міністра-координатора спецслужб підкреслив, що справа "вимагає далекосяжних активних заходів з боку ABW, якому допомагають також інші служби".

Це, безумовно, справа розвитку, яка потребуватиме подальших дій, - зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?