У парламенті Латвії спалахнув гучний скандал через Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

У парламенті Латвії спалахнув гучний скандал через Росію

У парламенті Латвії спалахнув гучний скандал через Росію
Джерело:  online.ua

10 червня Сейм Латвії позбавив недоторканності депутата Яніса Адамсонс. Його підозрюють у шпигунстві на користь Росії, пов'язаний з передачею інформації про оборонні закупівлі, бюджет армії і ситуацію на східному кордоні країни.

Джерело: Delfi

Із запитом дати дозвіл на обшук, затримання і арешт Адамсонса в Сейм звернулася Генеральна прокуратура країни. "За" проголосували 69 депутатів, "проти" - п'ятеро, ще четверо утрималися.

Підозрюваний у шпигунстві на користь Росії депутат Сейму Латвії заявляє, що "поняття не має, в чому його звинувачують". Каже, що дізнався про кримінальний процес зі ЗМІ, пов'язує його з "контратакою мафіозних структур".

Що відомо про шпигунство депутата Латвії

Кримінальне провадження проти Адамсонса було відкрито 9 червня. Його підозрюють в незаконному зборі секретної інформації з метою передачи її російській стороні. Якщо шпигунство латвійського депутата буде доведено, то йому загрожує 10 років позбавлення волі.

Служба держбезпеки Латвії досліджує можливі 43 епізоди шпигунства, пов'язані з інформацією про оборонні закупівлі, бюджет армії і ситуацією на східному кордоні країни. Керівник Комісії Сейму з національної безпеки Маріс Кучінскіс наголосив, що в справі є серйозні докази провини Адамсонса, але їх поки не можна оголошувати. Зокрема зазначається, що Адамсонс збирав секретні дані для Росії протягом останніх чотирьох років.

"Адамсонс, який працює в парламентській комісії з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції, не має доступу до державної таємниці, проте, він надавав інформацію про бюджет армії і її закупівлі", - повідомляють латвійські ЗМІ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?