Навколо Росії розгорівся новий шпигунський скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Навколо Росії розгорівся новий шпигунський скандал

Навколо Росії розгорівся новий шпигунський скандал
Джерело:  online.ua

17 травня офіційно стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) затримало польського громадянина за підозрою в шпигунстві на РФ.

Джерело: сайт Агентства внутрішньої безпеки Польщі

Що відомо про новий шпигунський скандал навколо РФ

"5 травня 2021 року співробітники ABW затримали 43-річного чоловіка за звинуваченням у шпигунстві на користь Росії. Він виконував доручені завдання, в тому числі надавав російським спецслужбам інформацію і матеріали щодо військових польських організацій і громадян, тобто дані, необхідні для діяльності Росії на території і на шкоду Республіці Польща", - повідомляють чиновники в Польщі.

Окрім того, наголошується, що затриманий визнав себе винним за висунутими звинуваченнями. Згідно з останніми даними, суд призначив йому тримісячний арешт.

Також представники Агентства внутрішньої безпеки Польщі розповідають, що у кількох місцях були проведені обшуки і допитано кілька свідків. За їхніми словами, розслідування справи продовжується. Також вказано, що значна частина матеріалів засекречена.

Варто звернути увагу на те, що розслідування проводиться управлінням ABW в Білостоці під контролем Мазовецького Управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією та Національної прокуратури у Варшаві.

"Справа стосується участі встановлених громадян Республіки Польща та Російської Федерації в діяльності російської розвідки проти Республіки Польща, тобто злочинів, передбачених ст. 130 п. 1 Кримінального кодексу", - наголосили представники ABW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?