Готував диверсії. У Польщі заарештували російського хокеїста-шпигуна
Категорія
Світ
Дата публікації

Готував диверсії. У Польщі заарештували російського хокеїста-шпигуна

Готував диверсії. У Польщі заарештували російського хокеїста-шпигуна
Джерело:  online.ua

У Польщі за підозрою у шпигунстві було заарештовано російського хокеїста одного з клубів першого дивізіону чемпіонату країни. Він виступає у місцевій першості з 2021 року і став уже 14-м затриманим представником країни-агресорки, яких союзники України звинувачують в участі в організованому злочинному угрупуванні та діяльності на іноземну розвідку.

Джерело: портал i.pl

У Польщі заарештували російського хокеїста-шпигуна

Журналістам вдалося з'ясувати, що йдеться про Максима С., якого затримали у Сілезії. Йому загрожує позбавлення волі на 10 років, а крім того, росіянина вже відправили під варту, оскільки підозрюваний міг спробувати втекти.

Стверджується, що хокеїст працював над виявленням об'єктів критичної інфраструктури у кількох воєводствах. Він інформував своїх замовників з-поміж російської розвідки про результати своєї діяльності, за що й отримував винагороду. Спортсмен також міг готувати акти саботажу.

У Швеції знайшли 21 російського шпигуна

Шведська суспільна телерадіокомпанія SVT встановила особи 21 російського розвідника. Не менше тринадцяти з них працювали в посольстві Росії в Стокгольмі щонайменше до квітня 2022 року.

25 квітня Швеція заявила, що депортує п’ятьох російських дипломатів, дії яких суперечать дипломатичному статусу.

Норвегія також заявила, що депортувала не менше 15 співробітників російської розвідки, які перебували в країні.

За даними норвезької поліції безпеки, причиною видворення стала неадекватна поведінка дипломатів. Наприклад, офіцери розвідки намагалися завербувати джерела інформації та купити передові норвезькі технології.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?