У Словенії викрили ціле сімейство російських шпигунів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Словенії викрили ціле сімейство російських шпигунів

У Словенії викрили ціле сімейство російських шпигунів
Джерело:  online.ua

У Словенії органи безпеки затримали сімейне подружжя з Аргентини. Чоловік та жінка мали дітей та займались шпигунством в інтересах РФ.

Джерело:  The Guardian

Що відомо про арешт сім'ї російських шпигунів в Словенії 

За інформацією видання, подружня пара виявилась співробітниками Служби зовнішньої розвідки РФ.

Зокрема, після прибуття до країни пара намагалась вести активне світське життя. Жінка відкрила онлайн-галерею, а її чоловік керував IT-стартапом.

Нових друзів та сусідів шпигуни переконали, що їх нібито спонукала до переїзду у Словенію вулична злочинність в Аргентині.

Однак у грудні минулого року працівники поліції затримали подружню пару у рамках секретної спецоперації.

Виявилось, що так звані громадяни Аргентини були підготовленими російськими агентами та громадянами Росії.

23 березня міністр закордонних справ Словенії Таня Файон підтвердила цю інформацію.

Навіщо Кремль відправив шпигунів до Словенії

Журналісти видання підкреслюють, що подружжя шпигунів прибуло до країни в рамках програми "сплячих агентів". Навідміну від акредитованих у російських посольствах активних шпигунів, це подружжя повинне було діяти без явних зв'язків із російською зовнішньою розвідкою.

Їх роками навчають видавати себе за іноземців, а потім відправляють за кордон для збору розвідданих. У багатьох є діти, які виховуються під прикриттям особистості, не підозрюючи, що їхні батьки насправді росіяни, - йдеться у матеріалі видання.

Чим конкретно займалася саме ця парочка, точно не відомо.

Ймовірно, їх завданням була оплата послуг інших російських агентів та інформаторів по всій Європі. Маленька Словенія, яка не має своєї сильної контррозвідки, була для шпигунів просто тиловою базою, з якої зручно працювати по всьому ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?