Європейський центральний банк вимагає від Raiffeisen залишити ринок Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Європейський центральний банк вимагає від Raiffeisen залишити ринок Росії

Європейський центральний банк вимагає від Raiffeisen залишити ринок Росії
Джерело:  online.ua

Європейський центральний банк вимагає від австрійського Raiffeisen Bank International (Райффайзен) закрити свій бізнес у Росії.

Джерело: Reuters

Raiffeisen Bank закликають вийти з російського ринку

ЄЦБ наполягає на формуванні плану дій з припинення діяльності банку в Росії. Уточнюється, що план може включати продаж або закриття російського підрозділу.

Raiffeisen Bank надавати такий план не планує, а австрійські чиновники визнали дії ЄЦБ "необґрунтованим втручанням, - йдеться у матеріалі.

У Райффайзен повідомили, що вивчають варіанти, "включаючи ретельно керований вихід" з РФ, і що "прискорять" свою оцінку, а також скоротять кредитування в країні.

НАЗК внесло групу Raiffeisen в перелік спонсорів війни

Національне агентство боротьби з корупцією включило компанію Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів воєнних конфліктів.

Серед австрійських банківських груп RBI є однією з найбільших і активно веде діяльність у 14 країнах Центральної та Східної Європи, обслуговуючи близько 17,2 мільйона клієнтів.

Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, окрім того, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну банк продовжив працювати в Росії, Raiffeisen ще й офіційно визнав так звані "ДНР" та "ЛНР", — пояснюють в Агентстві.

Raiffeisen Bank працює на російському ринку з 1996 року і входить до числа російських системно важливих банків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?