Суд заочно заарештував екснардепа ОПЗЖ Рената Кузьміна за підозрою у держзраді
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заочно заарештував екснардепа ОПЗЖ Рената Кузьміна за підозрою у держзраді

Суд заочно заарештував екснардепа ОПЗЖ Рената Кузьміна за підозрою у держзраді
Джерело:  online.ua

Колишньому народному депутату від ОПЗЖ Ренату Кузьміну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи у вигляді застави. Його підозрюють у державній зраді.

Джерело: ДБР

Суд заочно арештував Кузьміна

Првоохоронці встановили, що колишній нардеп напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зазначається, що з березня 2021 року та після вторгення РФ 24 лютого 2022 року, Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави, - повідомлии у ДРБ.

Дії колишнього нардепа кваліфікували за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Стаття передбачає позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Кузьміна позбавили громадянства України

10 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про позбавлення громадянства України 4 нардепів: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача.

Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними, — заявив Зеленський.

Ренат Кузьмін — народний депутат від "ОПЗЖ", раніше його підозрювали у відмиванні незаконно здобутого майна.

13 січня Верховна Рада позбавила депутатських мандатів Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна і Андрія Аксьонова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?