Зеленський позбавив громадянства Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський позбавив громадянства Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна

Зеленський позбавив громадянства Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський позбавив громадянства чотирьох депутатів Верховної Ради та держзрадників: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача. Окрім того, у них планують забрати мандати народних обранців.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Медведчука, Козака, Деркача і Кузьміна позбавили громадянства України

На підставі матеріалів, які були підготовлені Службою безпеки України та Державною міграційною службою України, та відповідно до Конституції нашої держави я ухвалив рішення про припинення громадянства чотирьох осіб: Деркача Андрія Леонідовича, Козака Тараса Романовича, Кузьміна Рената Равелійовича і Медведчука Віктора Володимировича. Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то й наші дії будуть відповідними, - заявив український лідер.

Що важливо знати про Козака, Медведчука, Деркача та Кузьміна

Тарас Козак  — депутат від "ОПЗЖ", який втік у Росію ще до початку війни, тому що щодо нього в Україні порушили кримінальну справу через держзраду.

Кум російського диктатора Володимира Путіна Віктор Медведчук  також представник "ОПЗЖ", який після поразки армії Російської Федерації у Київській області спробував втекти з України, однак його вдалося затримати українським правоохоронцям.

Варто зазначити, що держзрадника Медведчука вдалося обміняти на 200 українських полонених. Що цікаво, під час президентства Петра Порошенка, Медведчук і сам займався питанням обміну з окупантами.

Колишній депутат Андрій Деркач, як стверджує СБУ, керував в Україні агентурною мережею Генштабу РФ, яка повинна була допомагати ворогу захопити країну.

У США вважають, що Деркач більше 10 років був активним російським агентом і ще 2020 році ввели проти нього персональні санкції.

Ренат Кузьмін- також народний обранець "ОПЗЖ", якому повідомили підозру у держзраді через публікації в ЗМІ пропагандистських матеріалів. Раніше його підозрювали у відмиванні незаконно здобутого майна.

Наразі Кузьміна розшукує Державне бюро розслідувань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?