Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів

Рада позбавила мандатів Медведчука та ще чотирьох проросійських депутатів
Джерело:  online.ua

13 січня Верховна Рада позбавила депутатських мандатів п'ятьох проросійських депутатів - Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача, Рената Кузьміна і Андрія Аксьонова.

Джерело: депутат від "Голосу"  Ярослав Железняк

ВРУ позбавила мандатів п'ятьох проросійських депутатів

Так, через втрату громадянства мандатів позбавили:

  • Віктора Медведчука — 320 голосів за;

  • Тараса Козака — 317 за;

  • Андрія Деркача — 314 за;

  • Рената Кузьміна — 319 за.

Андрія Аксьонова позбавили мандата через власну заяву — 294 голоси за.

Железняк повідомив, що голосування "відбувалося це зі скандалом з самого ранку", оскільки депутати не могли домовитися про порядок денний.

Спочатку 40-к хвилин була дискусія коли ставити у порядок денний питання позбавлення мандатів п'ятьох депутатів. Пропозиції Коаліції була: розглядати в кінці порядку денного (бо у них ні на що б голосів не вистачило). Пропозиція інших фракцій та груп: почати день з позбавлення мандатів цих депутатів, - повідомив нардеп.

За словами нардепа, рішення про позбавлення мандатів було ухвалене після трьох голосувань та блокування трибуни.

Фото: t.me/yzheleznyak

Зеленський позбавив громадянства чотирьох депутатів

Нагадаємо, що 10 січня президент Володимир Зеленський своїм указом позбавив громадянства чотирьох депутатів Верховної Ради: Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна та Андрія Деркача.

Це було зроблено на підставі матеріалів СБУ. Усіх чотирьох підозрюють у держзраді.

Якщо народні обранці обирають службу не народу України, а вбивцям, які прийшли в Україну, то і наші дії будуть відповідними, - сказав Зеленський у зверненні.

9 січня нардеп Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата.

Аксьонов у 2015 році був обраний мером Добропілля на Донеччині. До обрання його звинувачували у підтримці псевдореферендуму про анексію Криму, а також у наявності паспорта РФ. У СБУ російського громадянства Аксьонова не знайшли.

2020 року Аксьонова знову обрали на посаду мера, у березні 2021 року він переміг на довиборах у Раду від партії "Порядок" на виборчому окрузі №50 на Донеччині. Вже у травні він склав присягу народного депутата України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?