ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука
Категорія
Україна
Дата публікації

ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука

ДБР завершило досудове слідство справи про держзраду Медведчука
Джерело:  online.ua

ДБР завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука у державній зраді. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Джерело: ДБР

ДБР зевершило розлідування у справі Медведчука

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою народного депутата України від політичної партії «Опозиційна платформа – ЗА ЖИТТЯ» Віктора Медведчука у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 111 (Державна зрада) та ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України, - повідомили у ДБР.

Медведчук обвинувачується у тому, що спільно з іншим народним депутатом України від політичної партії «ОПЗЖ» (перебуває у розшуку), посадовими особами РФ та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконного видобутку нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованої території АР Крим які, відповідно до Конституції України, є власністю українського народу.

Окрім того, за даними слідства, він надав керівництву РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Він здійснював збір інформації щодо місць дислокації військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації, - повідомили слідчі.

Медведчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?