Суд арештував "приховані" активи Марченко на понад 440 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд арештував "приховані" активи Марченко на понад 440 млн грн

Суд арештував "приховані" активи Марченко на понад 440 млн грн
Джерело:  online.ua

Оксана Марченко підозрюється у фінансуванні російських військових угруповань. За матеріалами СБУ арештовано приховані активи дружини Медведчука на понад 440 млн гривень.

Джерело: СБУ

Загальна вартість арештованих активів Марченко становить понад 440 млн гривень

Рішення суду стосується 6,8% акцій ПАТ "Електрометалургійний завод "Дніпроспецсталь" ім. А.М. Кузьміна" в Запоріжжі, якими Марченко володіє через три офшорні компанії.

За даними СБУ, це підприємство є стратегічно важливим та спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тисячі видів сталі та металовиробів.

Це стратегічно важливе підприємство спеціалізується на промисловому виробництві майже 1 тис. видів сталі та металовиробів. Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави, - підкреслили в СБУ.

Арешт активів убезпечить їх від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави.

Що відомо про справу Марченко

Слідчі Служби безпеки вже повідомили Марченко про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Підозрюваної у фінансуванні російських окупаційних угруповань, Оксані Марченко, повідомили про арешт майна за рішенням суду.

Рішення суду стосується пакетів по 14% акцій у двох обленерго та понад 4% у третьому, якими Марченко володіє через п’ять офшорних компаній, — повідомляється в пресслужбі СБУ.

Суд наклав арешт на 2 земельні ділянки, 4 житлових будинки у Києві та Криму і 10 автомобілів, які належать дружині ексдепутата Медведчука.

Крім того, арештовано активи Марченко у 18 інвестиційних, агропромислових, телекомунікаційних та інших підприємствах.

Серед них – київські компанії "Терра-Інвест", "Укркапітал" і "Спорт-Тур", які дружина Медведчука використовувала для проведення підривної діяльності проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?