Група Raiffeisen Bank International потрапила до переліку міжнародних спонсорів війни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Група Raiffeisen Bank International потрапила до переліку міжнародних спонсорів війни

Група Raiffeisen Bank International потрапила до переліку міжнародних спонсорів війни
Джерело:  online.ua

Згідно з інформацією, національне агентство боротьби з корупцією включило компанію Raiffeisen Bank International до списку міжнародних спонсорів воєнних конфліктів.

Джерело: пресслужба НАЗК

НАЗК внесло групу Raiffeisen в перелік спонсорів війни

Серед австрійських банківських груп RBI є однією з найбільших і активно веде діяльність у 14 країнах Центральної та Східної Європи, обслуговуючи близько 17,2 мільйонів клієнтів.

Підставою для внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що, окрім того, що після повномасштабного вторгнення РФ в Україну банк продовжив працювати в Росії, Raiffeisen ще й офіційно визнав так звані "ДНР" та "ЛНР", - пояснюють в Агентстві.

Raiffeisen Bank працює на російському ринку з 1996 року і входить до числа російських системно важливих банків.

Крім того, він є одним із небагатьох європейських банків, які продовжують роботу в Росії після введення санкцій, які призвели до виходу конкурентів банку з ринку.

Що відомо про діяльність Raiffeisen

Raiffeisen є одним із основних фінансових каналів для російських бізнесів, які використовують його для проведення операцій у доларах та євро. Як наслідок, банк отримує значні доходи, які потім перерозподіляються фінансування бюджету Росії з допомогою сплати податків.
Так, лише за 2022 рік банк вніс до російського бюджету в 4,8 раза більше, ніж за весь період Другої світової війни, тобто 559 млн. євро, що еквівалентно вартості 95 ракет "Калібр".

Крім того, Raiffeisen, використовуючи своє російське представництво, офіційно визнає так звані "ДНР" та "ЛНР" та надає кредитні канікули та пільгові кредити російським окупантам. НАЗК стверджує, що таким чином банк заохочує російських військових за їхні військові злочини.

Крім того, Raiffeisen, використовуючи термін "спеціальна військова операція", підтримує російську пропаганду.

У Нацбанку констатують відсутність прогресу на шляху ухвалення рішень щодо виходу банку з російського ринку. Навпаки, Raiffeisen Bank залишається активним учасником банківського ринку росії, конкуруючи за збільшення кредитного портфелю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?