J.P. Morgan приголомшив новим прогнозом щодо росту ВВП України
Категорія
Економіка
Дата публікації

J.P. Morgan приголомшив новим прогнозом щодо росту ВВП України

J.P. Morgan приголомшив новим прогнозом щодо росту ВВП України
Джерело:  online.ua

Аналітики банку J.P. Morgan неочікувано для всіх майже вдвічі погіршили погноз росту реального ВВП України у 2021 році - із 4,5% до 2,3%, однак, що важливо розуміти, зберегли прогноз росту у 2022-му на 5%. Це наголошується у матеріалах EMEA Emerging Markets Research.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

J.P. Morgan різко погіршив прогноз росту реального ВВП України

"Ми різко переглядаємо ВВП на 2021 рік до 2,3% порівняно з раніше очікуваними 4,5%. Ми залишаємо без змін прогноз зростання ВВП на 2022 рік на рівні 5% і номінальний ВВП на 2021 рік на рекордному рівні 197 млрд дол (з 2022 року - на рівні 227 млрд дол)", – наголошують експерти J.P. Morgan.

Як стверджують фахівці, озвучена Держстатом попередня оцінка росту ВВП України у липні-вересні цього року у 2,4% у річному вимірі шокувала усіх, оскільки прогноз J.P. Morgan обіцяв ріст на 6,7% протягом цього періоду. Варто звернути увагу на те, що Нацбанк очікував ріст на 4%, а консенсус-прогноз передбачав 3,6%.

"У цьому J.P. Morgan допускає ризик слабшого зростання у четвертому кварталі і, як наслідок, зростання на 2% або менше у 2021 році", - сказано в матеріалах EMEA Emerging Markets Research.

За словами експертів, інфляція сягнула свого піку в жовтні, однак пік базової інфляції ще попереду.

"Загалом у 2021 році J.P. Morgan очікує інфляцію на рівні 9,4%, 2022-му - 8,3%. Дефіцит поточного рахунку за підсумками року становитиме 1,2% ВВП, наступного року заглибиться до 2,3% ВВП. При цьому дефіцит держбюджету аналітики прогнозують у 2021 році на рівні 3,9% порівняно із закладеними у законі про держбюджет на 2021 рік 5,5%", - кажуть аналітики.

Що важливо розуміти, Європейський банк реконструкції та розвитку вирішив не змінювати свій прогноз росту економіки України на 2021 рік на рівні 3,5%. Окрім того, він очікує ідентичний темп росту ВВП у 2022 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?