МВФ назвав дату ухвалення рішення щодо траншу для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав дату ухвалення рішення щодо траншу для України

МВФ назвав дату ухвалення рішення щодо траншу для України
Джерело:  online.ua

Місія Міжнародного валютного фонду та офіційний Київ нарешті домовилися про перший перегляд програми stand-by. Згідно з останніми даними, фінальне рішення про надання Україні траншу у розмірі 700 мільйонів доларів планують ухвалити не пізніше за 22 листопада.

Джерело: сайт МВФ

МВФ розповів, коли ухвалить рішення щодо траншу для України

В МВФ звертають увагу на те, що відповідне рішення повинна ухвалити Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду. 18 жовтня офіційно стало відомо, що онлайн-місія Фонду та команда українського лідера Володимира Зеленського досягли угоди на рівні персоналу стосовно першого перегляду програми stand-by. Як уже згадувалося раніше, місія МВФ тривала з 21 вересня до 18 жовтня.

"Це відкриває шлях до винесення на Раду виконавчих директорів МВФ результатів першого перегляду програми stand-by та прохання щодо продовження термінів програми. Завершення першого перегляду уможливить транш обсягом у 500 мільйонів спеціальних прав запозичень, що становить майже 700 мільйонів доларів", – заявили представники Фонду.

Окрім того, наголошується, що МВФ та офіційний Київ також встигли домовитися про продовження програми до кінця червня 2022 року. Що важливо розуміти, це рішення також підлягає затвердженню керівництвом Фонду та Радою виконавчих директорів МВФ.

За словами радника глави держави з економічних питань Олега Устенка, для нашої країни Міжнародний валютний фонд дуже важливий з погляду ефективної боргової політики.

"Ви знаєте, що в нас значна частина грошей витрачається лише на обслуговування вже наявного державного боргу. Це занадто багато за борги, які формувалися протягом останніх 10 років в Україні. Ми їх зараз сплачуємо", - заявив представник Офісу президента України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?