Президент Хорватії зробив чергову скандальну заяву щодо повернення Україною Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Хорватії зробив чергову скандальну заяву щодо повернення Україною Криму

Президент Хорватії зробив чергову скандальну заяву щодо повернення Україною Криму
Джерело:  online.ua

Президент Хорватії Зоран Міланович відзначився черговою скандальною заявою, нібито Україна не зможе повернути анексований РФ Крим військовим шляхом, оскільки у разі своєї поразки Кремль застосує ядерну зброю.

Джерело: заява президента Хорватії

Міланович заявляє про неможливість повернення Криму військовим шляхом 

При цьому хорватський президент порівняв анексію Росією Криму з відділенням Косово від Сербії.

Коли ви зрозумієте, що Сербія і Росія - це не одне і те ж? Що це, на жаль, болючий факт і небезпека, - зазначає Міланович.

Президент Хорватії звинуватив міжнародну спільноту в анексії Косово, яке начебто було відібране у Сербії.

Те ж саме стосується Криму. Крим ніколи більше не буде Україною. Це те, що говорять провідні німецькі генерали, - заявив Міланович.

За його словами, Росія – небезпечна держава, що володіє ядерною зброєю і не віддасть Крим.

Ви порівнюєте сербів зі світовою ядерною наддержавою. Божевільні емоції і ненависть піддають Європу великій небезпеці. Ми все глибше і глибше занурюємося в конфлікт з наддержавою. Знаєте, що буде, коли вони почнуть програвати війну? Вони використають ядерну зброю, - заявив Міланович.

Хорватський президент Зоран Міланович має репутацію проросійського політика, що підтверджується його заявами на адресу РФ і України.
Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну хорватський прем'єр заявив, що перестав спілкуватися з Мілановичем через його проросійську позицію.

При цьому Хорватія, як член ЄС, підтримала всі європейські санкції проти Росії і почала надавати Україні гуманітарну допомогу.

Восени президент Міланович заблокував участь Хорватії у загальноєвропейській військовій місії з підготовки українських солдатів.
Однак уряд країни зміг обійти цю заборону і дозволив навчання українських військових на хорватській території.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?