Президент Казахстану нарешті відреагував на вимоги протестувальників
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Казахстану нарешті відреагував на вимоги протестувальників

Президент Казахстану нарешті відреагував на вимоги протестувальників
Джерело:  online.ua

7 січня чинний глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв офіційно заявив про "успіх" контртерористичної операції, а також пригрозив знищувати всіх, хто не складе зброї.

Джерело:  сайт  президента Казахстану

Токаєв не хоче виконувати вимоги протестувальників

Вчора ситуація у містах Алмати, Актобе та Алматинській області стабілізувалася. Введення режиму надзвичайного стану дає результати. По всій країні відновлюється конституційна законність.Але терористи, як і раніше, завдають шкоди державному та приватному майну, застосовують зброю щодо громадян. Правоохоронним органам та армії мною дано наказ відкривати вогонь на поразку без попередження, - заявив Касим-Жомарт Токаєв.

Окрім того, президент Казахстану попередив, що не збирається виконувати вимоги протестувальників, а також не хоче розпочинати з ними переговори.

За кордоном висловлюються заклики до сторін провести переговори для мирного вирішення проблем. Яка дурість! Які можуть бути переговори із злочинцями, убивцями? Нам довелося мати справу із озброєними та підготовленими бандитами, як місцевими, так і іноземними. Саме з бандитами та терористами. Тож їх треба знищити. І це буде зроблено найближчим часом, - пригрозив Токаєв.

Окрім того, глава держави накинувся із звинуваченнями на опозицію та незалежні медіа, яких він звинуватив у початку протестів.

Окремі так звані "правозахисники" та "активісти" ставлять себе вище за закон і вважають, що вони мають право збиратися де хочуть і балакати що хочуть… Через цих "активістів" "звужується" Інтернет, внаслідок чого страждають інтереси мільйонів громадян та вітчизняного бізнесу… Пособницьку і, по суті, підбурювальну роль порушення правопорядку грають звані "вільні" засоби і "зарубіжні" діячі, далекі від корінних інтересів нашого багатонаціонального народу. Можна без перебільшення сказати, що ці безвідповідальні демагоги стали учасниками розв'язання трагедії у Казахстані, - поскаржився Токаєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?