Президент Казахстану шокував заявою про окупований Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Казахстану шокував заявою про окупований Крим

Президент Казахстану шокував заявою про окупований Крим
Джерело:  online.ua

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв зізнався, що не вважає Крим анексованим Російською Федерацією. На таку резонансну заяву він зважився в інтерв'ю Жанні Нємцовій для "Deutsche Welle", повідомляє ONLINE.UA.

У лідера країни поцікавилися, чи був уряд Казахстану наляканий подіями в Україні, зокрема війною і анексією Криму. На запитання президент відповів, що не називає те, що сталося з Кримом анексією. На його думку, це занадто голосне слово для опису того, що сталося у Криму.

"Ніякого страху, як ви говорите, не було, оскільки у нас абсолютно добросусідські відносини з Російською Федерацією. Ми з самого початку вірили у мудрість і порядність російського керівництва", – цинічно зазначив президент Казахстану.

Як відомо, Касим-Жомарт Токаєва став президентом країни 20 березня 2019 року після рішення Нурсултана Назарбаєва піти у відставку. Раніше політик очолював сенат Казахстану, а до цього був міністром МЗС та прем'єр-міністром.Варто зазначити, що Токаєв має чималий досвід роботи в ООН та ОБСЄ. У 2008 році Токаєв став віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ. А вже в березні 2011 року був призначений на посаду заступника Генерального секретаря ООН.

Нагадаємо, раніше речник Кремля Дмитро Пєсков зізнався журналістам, що експрезидент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розмовляв телефоном з президентом Росії Володимиром Путіним незадовго до того, як скласти повноваження глави держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик вважає, що відставка президента Казахстана Нурсултана Назарбаєва не відбулася без консультацій з Росією і Китаєм. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?