Президент Казахстану заявив про вбивства правоохоронців під час протестів
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Казахстану заявив про вбивства правоохоронців під час протестів

Президент Казахстану заявив про вбивства правоохоронців під час протестів
Джерело:  online.ua

За словами президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва, під час масових протестів у країні мали місце вбивства правоохоронців.

Джерело:  "Хабар 24"

Масові протести у Казахстані

Проте президент країни не назвав точну кількість загиблих під час протестів правоохоронців.

Хотів би подякувати співробітникам правоохоронних органів та військовослужбовцям. Вони взяли на себе удар...і, на жаль, зазнають втрат. Щирі співчуття, - повідомив Токаєв.

На фоні масових акцій протеста президент Казахстану записав звернення до народу, у якому повідомив, що не планує покидати країну.

Він також заявив, що готує пакет пропозицій для стабілізації ситуації у країні.

Як президент я зобов'язаний захищати безпеку і спокій наших громадян, турбуватися про цілісність Казахстану. Щоб не було я буду знаходиться в столиці. Це мій конституційний обов'язок бути разом з народом. Незабаром я виступлю з новими пропозиціями щодо політичної трансформації Казахстану. Я залишаюся на колишній позиції послідовних реформ, - повідомив Токаєв.

Касим-Жомарт Токаєв (фото - facebook com karasayinfo)

Він також заявив, що займе посаду голови Ради Безпеки, яку обіймав колишній президент Норсултан Назарбаєв.

Як глава держави і з сьогоднішнього дня голова Ради Безпеки маю намір діяти максимально жорстко. Це питання безпеки наших громадян, які звертаються з численними проханнями до мене захистити їхнє життя та життя сімей. Це питання безпеки нашої держави. Упевнений, народ мене підтримає, - заявив президент Казахстану.

Реакція влади Казахстану на масові протести 

У столиці Казахстану через масові протести та заворушення було введено надзвичайний стан.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав відповідний указ вже сьогодні. Відповідно до нього, з 16.00 години 5 січня у столиці буде діяти надзвичайний стан.

В указі зазначено, що буде введено комендантську годину з 23.00 до 7.00 години ранку.

Влада також вирішила ввести на період дії надзвичайного стану заходи та тимчасові обмеження.

Перед цим, надзвичайний стан було запроваджено в трьох інших регіонах Казахстану: в Мангістауській та Алматинській області, а також в місті Алмати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?