Президент Литви закликав перетнути всі "червоні лінії" щодо озброєння для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Литви закликав перетнути всі "червоні лінії" щодо озброєння для України

Президент Литви закликав перетнути всі "червоні лінії" щодо озброєння для України
Джерело:  online.ua

Гітанас Науседа, президент Литви та послідовний прихильник українського вступу до НАТО, звернувся до західних країн із закликом «переглянути всі червоні лінії» у постачанні зброї для ЗСУ, включаючи передачу західних винищувачів.

Джерело: Spiegel

Президент Литви закликав передавати озброєння для України

Для мене цілком зрозуміло, що ми маємо перетнути всі червоні лінії. В іншому випадку ми втрачаємо час. Щодня люди гинуть та стають жертвами насильства. Депортація дітей та бомбардування об'єктів інфраструктури стають звичайною справою. Звертаючись до минулого, ми втратили час через сумніви щодо прийняття певних рішень. Зрештою, ми прийшли до цих рішень, але надто пізно і за дуже високу ціну. Ми маємо виявляти крайню рішучість, оскільки маємо справу з дуже небезпечним агресором, який не знає кордонів. Не можна сподіватися, що він колись зупиниться. Якщо йому вдасться продовжувати свої дії, він завжди робитиме це, - заявив Науседа.

 На уточнююче запитання Spiegel чи мав президент на увазі під «всіма червоними лініями» постачання західних винищувачів, Науседа відповів ствердно.

Так, деякі країни вже постачають інші типи літаків. Повітряний простір є важливим елементом у цій війні. І для того, щоб мати можливість ефективно його захищати, потрібні літаки і більше систем протиповітряної оборони. Це важливо не тільки для України, але й для нашої безпеки, – сказав він.

Що треба для перемоги ЗСУ у цьому році

Заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник заявив, що українській армії необхідно в 10 разів більше військової допомоги від союзників. У цьому випадку Україна зможе завершити війну з Російською Федерацією вже цього року.

Ми вдячні нашим союзникам за військову допомогу. Але: цього недостатньо. Україні потрібно в 10 разів більше, щоб завершити російську агресію в цьому році, — написав заступник глави МЗС.

Він закликав партнерів України перейти всі "штучні червоні лінії" і виділити 1% ВВП на постачання зброї Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?