Президент миру: розкриті несподівані деталі зустрічі Зеленського з Папою Римським
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент миру: розкриті несподівані деталі зустрічі Зеленського з Папою Римським

Президент миру: розкриті несподівані деталі зустрічі Зеленського з Папою Римським
Джерело:  online.ua

Головна тема переговорів українського лідера Володимира Зеленського та Папи Римського Франциска - мир в Україні. Понтифік навіть назвав главу української держави президентом миру, відзначивши, що у Зеленського зараз імідж миротворця в Європі. Несподівані подробиці зустрічі Зеленського з Папою Римським повідомив Офіс президента України, передає ONLINE.UA.

"Головне, про що ми говорили, - це мир. Він навіть назвав мене "Президентом миру" - ось такий у мене зараз імідж в Європі. Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні - не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід", - розповів про зустріч з понтифіком Зеленський.

Президент України уточнив, що обговорив з Його Святістю гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту навколишнього середовища. У бесіді з Папою Римським Зеленський підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль в поширенні правди і розвитку суспільства.

Крім Папи Римського, Зеленський у Ватикані зустрівся з Державним секретарем Святого Престолу, кардиналом П'єтро Пароліном, за участю Секретаря з міждержавних відносин, архієпископа Пола Річарда Галлахера. Вони відзначили плідну співпрацю, яку вдалося розвинути за 28 років дипломатичних відносин між Україною і Святим Престолом, дата встановлення яких символічно збігається з сьогоднішнім візитом.

Нагадаємо, офіційний візит до Ватикану український лідер Володимир Зеленський здійснює разом з дружиною, першою леді України Оленою Зеленською. Їх спілкування пройшло в Апостольській бібліотеці в дружній атмосфері. Президент України зробив Папі Римському кілька подарунків, серед яких був архівний документ з Національного музею Львова імені Андрея Шептицького.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся з важливим проханням до Папи Римського. Він закликав понтифіка посприяти звільненню полонених українців, які незаконно утримуються на Донбасі, в окупованому Криму і в Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?