Президент МОК виступив з новою цинічною заявою про спортсменів із РФ та Білорусі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент МОК виступив з новою цинічною заявою про спортсменів із РФ та Білорусі

Президент МОК виступив з новою цинічною заявою про спортсменів із РФ та Білорусі
Джерело:  online.ua

Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах назвав "сумною" позицію України щодо допуску російських спортсменів до міжнародних змагань. 

Джерело: Reuters

Президент МОК виступив із заявою про спортсменів із РФ та Білорусі

Критика пропозиції МОК про повне повернення спортсменів РФ та Білорусі до міжнародного спорту з боку низки європейських країн, зокрема України, "викликає жаль і підриває автономію спорту", заявив Бах.

Сумно бачити, що деякі уряди не хочуть поважати ні думку більшості олімпійського руху, ні всі зацікавлені сторони, ні незалежність спорту. Прикро, що ці уряди не бачать у своєму підході прояви подвійних стандартів, тому що подібних заперечень не було щодо допуску спортсменів із країн, які брали участь у 70 війнах та збройних конфліктах у всьому світі, – сказав президент МОК.

На його думку, уряди не можуть вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у якихось змаганнях.

Це був би кінець світового спорту, яким ми його знаємо сьогодні, – сказав він.

28 березня МОК рекомендував допустити до спортивних змагань "в нейтральному статусі" представників Росії та Білорусі.

Що відомо про участь російських спортсменів в турнірах

1 лютого 2023 року оргкомітет Олімпіади-2024 заявив, що дозволить участь спортсменам РФ під нейтральним прапором. Президент Зеленський у відповідь заявив, що РФ вбиває під різною символікою, а іноді й зовсім без неї.

20 лютого уряди 34 країн звернулися до МОК із закликом не допускати спортсменів із Росії та Білорусі на Олімпіаду.

27 березня Україна, Естонія, Латвія, Литва та Польща звернулися до МОК зі спільною заявою про недопущення російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?