Президент підписав закон про зелений колір автономерів: що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

Президент підписав закон про зелений колір автономерів: що це означає

Президент підписав закон про зелений колір автономерів: що це означає
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський підписав закон про дорожні знаки для місць паркування і зарядки електромобілів, а також про зелені номери для транспортних засобів з електричним двигуном. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради.

У законопроекті, який був прийнятий в парламенті 11 липня, йдеться про необхідність маркування електричних автомобілів та місць паркування/зарядки для них. Надання переваг цим транспортним засобам стимулюватиме їхнє поширення в Україні. Відповідно, це знизить тиск на міську екологію.

У пояснювальній записці до законопроекту стверджується, що однією з проблем, яка гальмує розвиток електричного транспорту в Україні, є питання облаштування місць для паркування і зарядки електромобілів, а також відсутність відповідних дорожніх знаків.

«Неодноразово зафіксовані випадки, коли місця, які оснащені зарядними пристроями, займаються транспортними засобами без електродвигуна. Це створює проблеми для доступу електрокарів до зарядної станції, часто перешкоджає подальшому рухові електромобілів через низьку зарядженість акумулятора і гальмує розвиток інфраструктури», – йшлося в документі.

Зелені автономери для приватного електротранспорту вже впроваджені у Австрії, Німеччині, Угорщині, Норвегії, Великій Британії, Китаї, Індії, Латвії, провінції Онтаріо в Канаді.

Після підписання закону МВС та інші профільні відомства повинні протягом 6 місяців розробити спеціальні номерні знаки із зеленим кольором та нові дорожні знаки «Для електромобілів», «Крім електромобілів», «Станція зарядки електромобілів».

За порушення закону про паркування на місці, що призначене для електротранспорту, буде передбачено штраф від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тобто від 340 до 510 грн. Новий закон набуде чинності 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, що вчора в Офісі президента розповіли про підготовку постанови про зниження цін на електроенергію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?