Президент Польщі Дуда звернувся з проханням до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Польщі Дуда звернувся з проханням до України

Президент Польщі Дуда звернувся з проханням до України
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда попросив українців пам’ятати про Волинську трагедію, аби у Польщі зберігалася можливість розвивати відносини з Україною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Польське радіо.

 "Якщо ми нині говоримо про побудову відносин між нашими державами, і дуже сильно хочу підкреслити, що ми хочемо, і мені надзвичайно це важливо, аби ці відносини були якнайліпші, одне напевне – нам потрібна пам’ять, аби щось подібне, що тоді сталося, ніколи більше не повторилося", - заявив Дуда.

Окрім того, польський політик зазначив, що важливим елементом розвитку відносин є добра воля української сторони.

"Щоб не було тієї злої пам’яті, тобто ворожості, нам потрібно, передусім, вшанування, а умовою вшанування є те, аби українська сторона погодилася на проведення ексгумацій, аби можна було позначити могили, аби нащадки знали місця, куди вони можуть поїхати, де можуть запалити свічку", - сказав польський президент.

За словами Анджея Дуди, важлива не тільки пам’ять про вбитих, але теж про тих, хто допомагав. Він нагадав, що не тільки з польського боку, але також з українського боку були ті, хто не відмовився допомогти, хто ризикував власним життям, рятуючи власних сусідів.

"Це чудові приклади братерства між нашими народами", - каже президент Польщі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дуда заявив, що дев’ять країн Центральної Європи дійшли згоди, що найбільшою загрозою для безпеки регіону є Росія  і її неоімперська політика. Це сталося у Словаччині під час саміту "Бухарестської дев’ятки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?