Президент Польщі хоче попросити Зеленського про допомогу: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Польщі хоче попросити Зеленського про допомогу: що сталося

Президент Польщі хоче попросити Зеленського про допомогу: що сталося
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленеським у Брюсселі озвучить свої сподівання з приводу вирішення історичного конфлікту між державами, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".

За словами голови кабінету президента Польщі Кшиштофа Щерського, в ході зустрічі Дуда передусім хоче дізнатися про політичні плани нового лідера України, а також представить Зеленському "наше оцінку польсько-українських взаємин, що мають нині два виміри".

 "Вимір, що дуже нас зближує, тобто геополітичні інтереси, що об’єднують Польщу та Україну, а також суспільне питання, тобто факт, що нині, як ніколи раніше, ми маємо дуже велику присутність українців у Польщі", - сказав Щерський.

Окрім того, польський політик зазначив, що є проблеми, пов’язані з історичною політикою.

"Президент перекаже також свої сподівання з цього питання. Він повторить те, чого ми очікуємо (…) Добрим початком буде скасування заборони ексгумацій, бо це те, що треба було вже давно зробити", - вважає Щерський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дуда заявив, що дев’ять країн Центральної Європи дійшли згоди, що найбільшою загрозою для безпеки регіону є Росія  і її неоімперська політика. Це сталося у Словаччині під час саміту "Бухарестської дев’ятки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?