Президент призначив представників Конкурсної комісії для обрання членів НКРЕКП
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент призначив представників Конкурсної комісії для обрання членів НКРЕКП

Президент призначив представників Конкурсної комісії для обрання членів НКРЕКП
Джерело:  president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про визначення осіб до складу Конкурсної комісії з добору кандидатів на посади членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу гаранта.

На сайті глави держави йдеться, що Порошенко визначив двох представників Конкурсної комісії.

За документом, ними стали президент всеукраїнської громадської організації "Асоціація "Укргідроенерго" Семен Поташник та президент всеукраїнської громадської організації "Енергетична асоціація України" Василь Котко.

Читайте також: Глава НКРЕКП зробив заяву про свою відставку

Нагадаємо, у вересні 2016 року уряд ухвалив закон №2966-д, який передбачає, що до складу комісії має входити сім членів, у тому числі голова. Вони призначаються на посаду за результатами відкритого конкурсу. До складу Конкурсної комісії входять п'ять осіб: двох призначає президент України, двох Верховна Рада і ще одну людину Кабінет міністрів.

В документі вказується, що члени комісії, інші посадові особи не мають права бути власниками корпоративних прав будь-яких суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг.

Як повідомляв ONLINE.UA, Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала скандальне рішення про введення абонплати за газ для населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?