Президент США Трамп зробив важливу заяву щодо завершення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент США Трамп зробив важливу заяву щодо завершення війни на Донбасі

Президент США Трамп зробив важливу заяву щодо завершення війни на Донбасі
Джерело:  Голос Америки

Президент США Дональд Трамп заявив, що може приєднатися до переговорів про встановлення миру в Україні, якщо на це буде згода інших учасників. Про це він сказав у Вашингтоні, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

«Я вважаю, що той факт, що відбувся обмін полоненими між Росією і Україною є дуже великим кроком, і дуже позитивним кроком. Якби їм було потрібно, щоб я приєднався, я б приєднався, адже дійсно відбулася дуже і дуже позитивна подія», – заявив Дональд Трамп.

Раніше в своєму Твіттері Трамп назвав обмін полоненими між Україною і Росією гігантським кроком до миру.

Як відомо, розширити коло учасників переговорів в «нормандському форматі» за рахунок лідерів Великої Британії та США запропонував український президент Володимир Зеленський. Найближчі переговори у цьому форматі можуть пройти вже у вересні в Парижі.

Про готовність США приєднатися до переговорів у «нормандському форматі» також раніше повідомляв спецпредставник Державного департаменту по Україні Курт Волкер.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що президент України Володимир Зеленський відправиться в США для участі у щорічній Генеральній асамблеї ООН. Під час її проведення не виключається зустріч, в тому числі, з Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?