Президент Туреччини Ердоган раптово звернувся до всіх іноземних лідерів - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Туреччини Ердоган раптово звернувся до всіх іноземних лідерів - у чому річ

Президент Туреччини Ердоган раптово звернувся до всіх іноземних лідерів - у чому річ
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до своїх колег з інших країн та запросив іноземних лідерів взяти участь у першій мусульманській молитві в соборі Святої Софії, статус якої нещодавно змінили для перетворення на мечеть. Варто звернути увагу на те, що у Святій Софії на 24 липня запланована перша П'ятнична молитва. За попередніми даними, ній будуть присутні близько 1000-1500 осіб. Що важливо розуміти, молитви будуть проводитися відповідно до коронавірусних заходів: учасникам будуть роздані маски для обличчя, дезінфікуючі засоби для рук і молитовні килимки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet.

"У соборі буде присутній президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, турецькі міністри і лідери правлячої Партії справедливості і розвитку. Очікується присутність лідерів Азербайджану та Катару. Щодо інших лідерів інформації немає. Християнські мозаїки і фрески в соборі будуть закриті шторами під час молитви. Механізм завіси буде аналогічний тому, що використовують в кіноіндустрії", - йдеться в повідомленні.

Згідно зданими турецьки ЗМІ, Реджеп Таїп Ердоган відвідав собор Святої Софії 19 липня, щоб особисто перевірити роботи по переобладнанню храму.

Варто нагадати про те, що 10 липня турецький суд постановив, що рішення про перетворення мечеті в музей у 1934 році було незаконним. Ердоган миттєво підписав указ про присвоєння Айя-Софії статусу мечеті. Не можна не звернути увагу на те, що даний крок спровокував міжнародну критику та занепокоєння, в тому числі з боку Греції, США та Росії, а також ЮНЕСКО та Папи Франциска. Турецька влада переконує міжнародну спільноту, що статус архітектурної пам’ятки є її внутрішньою справою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган виступив з неочікуваною заявою — за його словами, країна наближається до кінця епідемії коронавірусу. Президент Туреччини також підкреслив, що його країна "успішно впоралася" з реагуванням на пандемію нового коронавірусу та наближається до її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?