Президент Зеленський відповів, чи буде змінено закон про українську мову
Категорія
Україна
Дата публікації

Президент Зеленський відповів, чи буде змінено закон про українську мову

Президент Зеленський відповів, чи буде змінено закон про українську мову
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність прийняття закону про національні меншини. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «1+1», інформує ONLINE.UA.

Коментуючи свої перші 100 днів роботи на посаді президента Зеленський зробив кілька важливих заяв, в тому числі тих, які стосуються найбільш спірних для суспільства питань. Однак щодо того, чи буде переглянутого закон про українську мову, президент не зміг чітко відповісти:

«Дуже складне питання. Яке б не було рішення, воно буде бити по президенту і парламенту дуже сильно. Я впевнений, що повинен бути законопроект про захист прав меншин. І там має все бути виписано: їхня мова, їхня віра і... і досить – армія у нас одна, українська. Мені здається, що повинен бути такий законопроект, який захищає їхні права».

За словами президента, немає різниці, яка мова для людини рідна, якщо вона хоче вивчити українську.

«Якщо людина вивчає українську мову, вона для нього не рідна, але він намагається її знати… яка різниця. І діти вже у цієї людини всі розмовляють українською, або онуки. А якщо людина працювала 40-50 років на цю країну. Якщо так було, і вона працювала в Україні, коли та була ще в складі СРСР, вона що, не така людина, щось змінилося? Тому треба захищати права меншин, я впевнений. Знайти цю модель, про яку я сказав», – підкреслив президент.

Нагадаємо, що Верховна Рада попереднього скликання прийняла закон про мову 25 квітня цього року. Він передбачає суттєве розширення сфер застосування державної мови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?