Президенти Польщі й Литви відвідали місце потенційної атаки РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Президенти Польщі й Литви відвідали місце потенційної атаки РФ

Президенти Польщі й Литви відвідали місце потенційної атаки РФ
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда та президент Литви Гітанас Науседа разом відвідали так званий Сувальський перешийок - вузький шматок території на кордоні Польщі й Литви, що пролягає між Калінінградською областю РФ та Білоруссю.

Джерело:  PAP

Дуда і Науседа відвідали місце потенційної атаки РФ

За словами президентів Польщі та Литви, вони хотіли своїм візитом продемонструвати, що ця територія захищена завдяки присутності тут союзницьких сил. Варто також зазначити, що разом з Анджеєм Дудою і Гітанасом Науседою прибули також міністри оборони обох країн.

На переконання польського лідера, Сувальський перешийок є вкрай важливою територією не лише для обох країн, але й для всього НАТО.

Батальйонні групи, розміщені тут з польського і литовського боку - це союзницька гарантія безпеки для цього регіону, - заявив Дуда, звернувши увагу на те, що що їхня загальна чисельність зараз становить 40 000 осіб.

Окрім того, він підтвердив, що загалом у Польщі присутні понад 11 тисяч американських військових і у Познані розмістять штаб п’ятого армійського корпусу, що є наочним підтвердженням готовності США захищати союзників.

Глава Литви публічно підтримав рішення, які були ухвалені під час саміту НАТО щодо захисту східного флангу, наголосивши, що зараз час подбати про їхню практичну реалізацію.

Ми сприймаємо загрозу як серйозну, ми приділяємо їй пріоритетну увагу і будемо працювати у цьому напрямку, як і домовилися, - підсумував Гітанас Науседа.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?