Президентка Молдови Мая Санду приїхала в Україну — відео зустрічі із Зеленським
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Молдови Мая Санду приїхала в Україну — відео зустрічі із Зеленським

Президентка Молдови Мая Санду приїхала в Україну — відео зустрічі із Зеленським
Джерело:  online.ua

11 січня у столиці України, Києві, відбулася офіційна церемонія зустрічі глави держави Володимира Зеленського та президентки Республіки Молдова Маї Санду, яка перебуває в нашій країні з першим офіційним візитом у новому статусі. Варто зазначити, що політикиня вже встигла не тільки зустрітися з українським лідером Володимиром Зеленським, а й запланувала переговори з очільником Кабінету міністрів Денисом Шмигалем та спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

"На площі перед Маріїнським палацом рота почесної варти відрапортувала високій гості. Пролунали гімни України та Молдови, після чого глави держав здійснили обхід воїнів почесної варти. Володимир Зеленський та Мая Санду представили членів української та молдовської делегацій. Потому розпочалася зустріч глав держав у форматі «віч-на-віч», після якої заплановані українсько-молдовські переговори в розширеному складі під головуванням Президента України та Президента Республіки Молдова. Після завершення перемовин очікується підписання двосторонніх документів", — йдеться в заяві ОП.

Що важливо розуміти, головною метою Маї Санду є прагнення налагодити відносини між Молдовою та Україною, оскільки протягом останніх 4 років на рівні глав держав не було жодних зустрічей, все через відверту проросійську позицію попереднього президента Ігоря Додона, який є давнім другом очільника Кремля Володимира Путіна. Не можна також не згадати про те, що під час інавгурації 24 грудня 2020 року Мая Санду заговорила українською. Вона вирішила цезробити, оскільки в Молдові живуть 6,6% українців.

Наразі відомо, що вже 12 січня, о 13:10, відбудеться бесіда Володимира Зеленського та Маї Санду з представниками ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін зайняв жорстку позицію щодо Придністров’я і почав погрожувати новій президентці Молдови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?