Президентка Молдови відреагувала на викрадення українського судді Чауса
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентка Молдови відреагувала на викрадення українського судді Чауса

Президентка Молдови відреагувала на викрадення українського судді Чауса
Джерело:  online.ua

Лідерка Молдови Мая Санду заявила, що вважає неприпустимим той факт, що в її країні викрали українського суддю Миколу Чауcа. Як відомо, останній 5 років тому втік з України в Молдову — Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві.

Джерело:  Newsmaker

Як відреагувала Санду

Президентка Молдови почала вимагати від міністерства внутрішніх справ (МВС) і Служби інформації і безпеки (СІБ) терміново з'ясувати, що насправді відбулося.

 "Неприпустимо, щоб в Молдові зникали люди, незалежно від того, чи є вони громадянами країни чи ні, незалежно від того, доведена чи ні їх вина в скоєнні злочину. (...) Прошу керівництво МВС, головне відомство, відповідальне за безпеку громадян, а також СІБ прояснити це тривожне зникнення іноземного громадянина на території Молдови ", - наголосила Мая Санду.

Що відомо про викрадення

3 квітня офіційно стало відомо, що група невідомих озброєних чоловіків викрала скандального українського суддю в центрі Кишинева. Цю інформацію першм підтвердив адвокат Чауса Юліан Балан, а також столична поліція Молдови.

Справа Чауса

5 років тому детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабаря в розмірі 150 тисяч доларів.

До слова, гроші суддя ховав у скляних банках, які були закопані у дворі його дому. Проте Чаусу вдалося скористатися суддівською недоторканністю та уникнути арешту.

Пізніше Чаус втік з України до Молдови і здався молдовським правоохоронцям, попросивши притулку. За словами місцевих журналістів розслідувачів, втеча відбулася за сприяння тодішнього керівництва України.

Минулого місяця стало відомо, що офіційний Кишенів остаточно відмовив йому у притулку, проте ця інформація виявилася хибною – наразі триває ще одна стадія оскарження, яка, як вважають журналісти, буде останньою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?