Президентські вибори у Молдові: друг Путіна зазнав нищівної поразки
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори у Молдові: друг Путіна зазнав нищівної поразки

Президентські вибори у Молдові: друг Путіна зазнав нищівної поразки
Джерело:  online.ua

Результати президентських виборів у Молдові стали приємною несподіванкою не тільки для України, а й для багатьох міжнародних гравців. 2 листопада офіційно стало відомо, що на виборах президента, які відбулися в країні 1 листопада, перше місце посіла прозахідна опозиціонерка Майя Санду. Впливовій політикині вдалося обігнати чинного президента та відданого друга й поплічника очільника Кремля Володимира Путіна — Ігоря Додона. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дані ЦВК Молдови за результатами підрахунку 100% бюлетенів та повідомлення місцевих медіа.

"Санду, яка є лідером партії "Дія та Солідарність", посіла перше місце і з результатом 36,16% голосів виборців. Другим став чинний глава держави Ігор Додон, який балотувався як незалежний кандидат, — 32,61% голосів.На третьому місці опинився Ренато Усатий, який набрав 16,90% голосів. Далі йдуть Віолета Іванов (6,49%), Андрей Нестасе (3,26%), Октавіан Цику (2,01%), Тудор Деліу (1,37%). На останньому місці Дорін Кіртоаке з 1,20% голосів", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів виборців, а отже, за два тижні повинен відбутися другий тур, в який вийшли Санду і Додон. Що також важливо розуміти, у другому турі вибори визнають такими, що відбулися, незалежно від кількості виборців, які прийдуть на дільниці.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно світову політику сколихнув новий гучний скандал. Депутат парламенту Молдови Юріє Реніца 18 травня під час прес-конференції представив шокуючий відеокомпромат на чинного президента країни Ігоря Додона. Нардеп почав стверджувати, що на відеозаписі колишній очільник Демпартії Володимир Плахотнюк і ексвіцеголова партії Сергій Яралов "передають пакет з грошима президенту Ігорю Додону". На відеокадрах, показаних депутатом, Плахотнюк тримає в руці пакет, в якому, як стверджує Реніца, знаходяться гроші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що чинний президент Молдови Ігор Додон ухвалив неочікуване рішення після зустрічі з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?