При отриманні хабара затримано заступницю голови райсуду Дніпра
Категорія
Події
Дата публікації

При отриманні хабара затримано заступницю голови райсуду Дніпра

НАБУ
При отриманні хабара затримано заступницю голови райсуду Дніпра

В середу, 19 квітня, детективи НАБУ спільно з прокурорами САП та оперативними працівниками СБУ затримали заступницю голови одного з районних судів Дніпра під час отримання хабара в розмірі $30 тисяч.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

Повідомляється також і про затримання судді цього ж суду за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 та ч.3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

"Заступницю голови райсуду спіймали "на гарячому" — під час отримання частини неправомірної вигоди. За версією слідства, ця суддя за попередньою змовою з іншим суддею цього ж суду вимагали від обвинувачених неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. дол. США за винесення рішення про обрання їм покарання не пов’язаного з позбавленням волі. Гроші передавались кількома траншами — під час передачі одного з них у розмірі 1 тис. дол. США детективи й затримали суддю", - зазначили в НАБУ.

Читайте також: У Херсоні СБУ затримала поліцейського на хабарі: з'явилися фото

Наразі двом затриманим служителям Феміди готуються повідомлення про підозру. Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у квітні 2017 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 квітня у Києві співробітники СБУ, прокуратури та внутрішньої безпеки Нацполіції під час проведення спільної операції затримали слідчого Дніпровського районного відділу поліції, який вимагав хабара у родича затриманих раніше громадян із країни Закавказзя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?