Придністров'я відкриває представництво в РФ на чолі з ватажком "ДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

Придністров'я відкриває представництво в РФ на чолі з ватажком "ДНР"

Придністров'я відкриває представництво в РФ на чолі з ватажком "ДНР"
Джерело:  online.ua

В Росії планують відкрити представництво невизнаного Придністров’я, яке очолить колишній "віце-прем’єр" і "глава МЗС" так званої "ДНР" Олександр Караман, включений у санкційні списки ЄС. Про це повідомляє Newsmaker з посиланням на повідомлення придністровського МЗС, передає ONLINE.UA.

За словами очільника придністровського МЗС Віталія Ігнатьєва, нове представництво також дозволить "активізувати стратегічне партнерство з Росією".

Вказано, що про роботу нового представництва повідомив і лідер Придністров'я Вадим Красносельський.

"Кожен громадянин ПМР зможе подати в дане представництво заяву, і йому буде надана допомога, залежно від ситуації", — розповів він, додавши, що буде проводити там зустрічі і консультації з співвітчизниками.

Красносельський стверджує, що представництво очолить Александр Караман, який з 1991 по 2001 роки займав пост віце-президента Придністров'я. Пізніше Караман очолював партію "Родіна", яка в період перебування при владі Євгена Шевчука перебувала в опозиції.

"У 2014 році Караман покинув Придністров'я, а влітку того ж року з'явився в невизнаній "Донецькій народній республіці", де зайняв пост віце-прем'єра з соціальних питань, а пізніше — глави МЗС. З листопада 2014 року по грудень 2015 року Караман керував Апаратом Ради міністрів "ДНР", потім поїхав до Росії. Александр Караман включений в санкційні списки Євросоюзу і США у зв'язку з подіями на Донбасі", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Молдови Ігор  Додон заявив, що опозиція намагається поновити конфлікт  у Придністров’ї, щоб "втягнути в нього Росію". Він сподівається, що вибори до парламенту, які заплановані на осінь, розставлять все по місцях і нейтралізують можливі ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?