Пригожин роками міг мати доступ до стратегічних об'єктів України — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин роками міг мати доступ до стратегічних об'єктів України — відео

Пригожин роками міг мати доступ до стратегічних об'єктів України — відео
Джерело:  online.ua

Клінінгові компанії, які належать російському бізнесмену Едуарду Апсіту, багато років поспіль прибирають українські стратегічні об'єкти. Що важливо розуміти, мовиться про "Укрзалізницю", "Укрпошту", "Укренерго", аеропорт "Бориспіль" та нині окупований бердянський порт. Не можна також не згадати про те, що Апсіт є другом власника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Джерело: Слідство.Інфо

Компанії друга Пригожина прибирають на стратегічних об'єктах України

Журналісти звертають увагу на те, що у дні обстрілу росіянами української критичної інфраструктури "Укренерго" проводить тендер на прибирання, зокрема, електричних підстанцій у різних областях України.

Перемогу здобуває компанія ТОВ "Чистий Світ Технології", яка входить в умовну групу компаній "Чисто".

Ця компанія належить до орбіти російського бізнесмена білоруського походження Едуарда Апсіта.

За словами розслідувачів, останній є власником клінінгової мперії з компаній в Росії, Білорусі та Україні.

Не можна також не згадати про те, що в нашій країні компанії групи "Чисто" багато років мали доступ до стратегічних об’єктів, як-от "Укрпошта", "Укртранснафта", аеропорт "Бориспіль", "Укрзалізниця" тощо.

Як вдалося дізнатися розслідувачам, паралельно компанія групи "Чисто" працювала в окупованому Криму та прибирала казарми Чорноморського флоту Міноборони Росії.

Ба більше, у країні-агресорці клінінгові компанії, які також пов'язані з Апсітом, прибирали Кремль.

Що відомо про зв'язок Апсіта та Пригожина

Журналістам вдалося встановити зв’язок клінінгових компаній з орбіти Апсіта та Пригожина.

За словами розслідувачів, клінінгові компанії, пов’язані з Апсітом, були помічені у співпраці з компаніями Пригожина.

Також наголошується, що 6 років тому Федеральна антимонопольна служба Росії викрила картельну змову на аукціонах з обслуговування військових містечок.

Змовились дві групи компаній: одна — пов’язана з Пригожиним, а інша — з людьми, які пов’язані з компаніями групи Апсіта. Сам бізнесмен заперечує знайомство, бізнес-стосунки та картельну змову з Пригожиним, однак відмовляється розголошувати інші дані щодо свого бізнесу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?