Опозиціонер розкрив хитрий план Пригожина та Ковальчука проти Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Опозиціонер розкрив хитрий план Пригожина та Ковальчука проти Путіна

Опозиціонер розкрив хитрий план Пригожина та Ковальчука проти Путіна
Джерело:  online.ua

Російський публіцист та опозиційний політик Андрій Піонтковський переконаний, що критика ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина у бік Кремля не є його особистою думкою. До таких заяв "кухаря Путіна" підштовхує російський олігарх Юрій Ковальчук.

Джерело: "24 Канал"

Для чого Кремлю Пригожин

Опозиціонер звертає увагу на те, що Пригожин став відомим на тлі російсько-української війни після поразки армії РФ під Києвом, Сумами та Черніговом в березні – квітні 2022 року.

За словами експерта, тоді очільник Кремля умисно "спустив з повідця" власника "Вагнера", щоб той активно критикував російське військове командування за поразку на фронті.

Володимир Путін намагався перекинути відповідальність за свої провали на генералів.

Так тривало рік. І згодом в російського населення почало виникати питання – якщо генерали такі зрадники та невдахи, то чим же займається головнокомандувач? Поворот у цій історії з Пригожиним стався 6 травня 2023 року. Тоді він обережно почав перекидати провину за невдачі не лише на Шойгу, Герасімова, але й на Путіна, – розповів Піонтковський.

У Ковальчука є план проти Путіна — Піонтковський

Наразі російський олігарх Юрій Ковальчук, який був одним із ідеологів вторгнення РФ в Україну, робить усе можливе, щоб зберегти владу у постпутінській Росії.

Він уже усвідомив, що країна-агресорка програла цю війну.

Путін для Ковальчука був корисним інструментом здійснення божевільної ідеї війни та перемоги над Заходом як реванш за поразку СРСР. Він бачить, що план не здійснився, і втратив інтерес до Путіна. Тепер Ковальчук думає, як втримати владу. І бачать один варіант – почати розповідати, що вони "героїчно "воювали із Заходом, тому змушені відступити. А сталося це через зрадників, серед яких буде і Путін, – пояснює Піонтковський.

На переконання опозиціонера, ватажок "вагнерівців" у цьому випадку є інструментом, щоб донести цю думку до російського населення, яке може виступити проти очільника Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?