Буданов неочікувано висловився щодо більшості заяв Пригожина
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов неочікувано висловився щодо більшості заяв Пригожина

Буданов неочікувано висловився щодо більшості заяв Пригожина
Джерело:  online.ua

За словами очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, щонайменше 80% заяв ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина відповідають дійсності.

Джерело: інтерв'ю Буданова проекту "Різні люди"

Буданов підтверджує правдивість заяв Пригожина 

Найстрашніше, що те, що говорить Пригожин, - це більшістю правда. Є якісь речі, про які навіть не можна сказати, що вони неправдиві - їх можна двояко сприймати, але відсотків 80 з того, що він каже, - це взагалі чиста правда, - підкреслив Буданов.

Він підкреслив, що Пригожин абсолютно щиро критикує міністра оборони РФ Сергія Шойгу і керівника штабу армії РФ Валерія Герасимова.

На думку Буданова, чолювана Пригожиним військова компанія "Вагнер" показала "свою максимальну ефективність" на відміну від російської армії, чиє командування через заздрість намагається "фізично стерти" приватні підрозділи.

Керівник ГУР зазначив, кадирівці також поступаються найманцям "Вагнера" в ефективності.

Як Україна проводила таємні переговори із Лукашенком 

Буданов зазначив, що нардеп Євгеній Шевченко на прохання українських спецслужб проводив таємні переговори із білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

данов сказав, що те, що вже досить довго з Білорусі "нічого не летить", – це "результат комплексних дій" різних українських сил.

На думку керівника ГУР, Путін уже втратив надію втягнути Лукашенка у війну проти України.

Лукашенко – подобається він нам чи ні, він не ідіот. І повторення ситуації, яка сталася 24.02.2022, він сам – перший, хто хоче не допустити. Насправді, і тоді його думку не особливо враховували, але він зробив висновки, як я бачу, як всі ми бачимо, - розповів Буданов.

На запитання, якими каналами велася комунікація з Лукашенком, Буданов відповів, що різними.

Ми задіювали всі наші можливі шляхи комунікації, всі змоги, які в нас були. Навіть задіювали народного депутата одного – це теж правда. Заради того, щоб не допустити втягування Білорусі в цю війну. І коли відбулося витіснення і втеча російської армії – не допустити повторних спроб заходу з території Білорусі в Україну або спроб нанесення ударів. Як показав час, станом на зараз цього вдалося досягти, - підкреслив очільник ГУР.

На запитання, чи коректно буде назвати прізвище нардепа, Буданов, замислившись, відповів.

Ну, всі розуміють, це пан Шевченко, Євгеній. Ми користуємося можливість його комунікації, його зв’язками. В принципі, ніколи це сильно не приховували. Він є ефективним у цьому процесі. Пан Шевченко доволі давно допомагає нам, давайте так це назвемо. І жодного разу не відмовляв, коли ми зверталися з певними проханнями до нього, - пояснив Буданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?