Пригожин вербує найманців для війни проти України у Twitter і Facebook — Politico
Категорія
Україна
Дата публікації

Пригожин вербує найманців для війни проти України у Twitter і Facebook — Politico

Пригожин вербує найманців для війни проти України у Twitter і Facebook — Politico
Джерело:  online.ua

Терористична ПВК "Вагнера" під керівництвом Євгена Пригожина шукає людей для участі у бойових діях проти України у популярних соцмережах Twitter і Facebook.

Джерело:  Politico

Пригожин шукає людей для участі у війні в Facebook та Twitter

За інформацією групи дослідників дезінформації у мережі Logically, протягом останніх 10 місяців оголошення про вакансії в компанії Wagner набрали майже 120 тисяч переглядів у популярних соцмережах Facebook та Twitter.

Оголошення публікуються на десятках різних мов, серед яких французька, в'єтнамська та іспанська.

Зокрема, у оголошеннях також надаються  контактні номери телефонів, акаунти в Telegram і пропозиції зарплат, які дорівнюють близько 2 тис 800 євро на місяць, а також різні пільги, включаючи медичне обслуговування.

Відомо, що терористична ПВК шукає у соцмережах  медиків, операторів безпілотників і навіть психологів для участі у різних конфліктах по всьому світу, включаючи Україну.

Керівник Logically Кайл Волтер зазначає, що деяких з цих оголошень представляють собою справжні пропагандистські стрічки.

В одному з дописів французькою мовою повідомляється, що найманці отримують оплачувані вихідні, медобслуговування, високу платню і можливість працювати по всьому світу.

У компанії Meta, яка є власником популярної соцмережі Facebook, запевняють, що знають про небезпечність групи "Вагнер" і "вона не може бути присутньою" на їхніх платформах. Там додали, що компанія видаляє цей контент, якщо його помічає.

В ЗСУ оцінили боєздатність нових штурмових підрозділів армії РФ 

За словами речника Східного угруповання Сил оборони Сергія Череватого, нові російські підрозділи "Шторм Z" є невдалою підробкою під ПВК "Вагнера".

Ці загони сформовані з осіб з кримінальним минулим та вкрай низькою мотивацією і моральним духом.

Нещодавно більше ніж 50 солдатів з "Шторм Z" втекли, і їх виловлювали всіма можливими силами, - підкреслив Череватий.

За його словами, роти цього підрозділу формуються з людей, у яких є проблеми з законом.

Це - репліка ПВК "Вагнера", але менш вдала. Через те, що формувалась в більш стислий термін у військкоматах. Ми понад місяць спостерігаємо ці підрозділи. Вони не являють собою якусь потужну військову силу. Багато з них зазнали втрат. Ми бачимо їх, знаємо і знищуємо, - пояснює Череватий.

Росія кинула на фронт додаткову живу силу, зокрема ПВК "Шторм Z". Її сформували зі значної кількості російських ув'язнених і додають до регулярних підрозділів російських окупаційних військ для здійснення так званих "м'ясних штурмів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?