Пригожин заявив про втечу цілої бригади армії РФ з Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

Пригожин заявив про втечу цілої бригади армії РФ з Бахмуту

Пригожин заявив про втечу цілої бригади армії РФ з Бахмуту
Джерело:  online.ua

Ватажок терористичної ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про втечу з району поблизу Бахмута 72-ої мотострілецької бригади злочинної армії РФ. Українські війська підтверджують заяву ватажка терористів. 

Джерело: Telegram 3-ої окремої штурмової бригаду ЗСУ

Що відомо про втечу російських військових з під Бахмута 

Офіційно. Повідомлення Пригожина про втечу 72-ї окремої мотострілецької бригади з Росії з-під Бахмута і "500 трупів" росіян, що залишилися там, - відповідає дійсності, - зазначили військові.

Представники української бригади підкреслили, що протягом двох останніх діб українські військові  у складі тактичної групи "Азов" ліквідували 64 російських військових злочинців і ще 87 отримали важкі поранення.

Серед усіх убитих ворогів є й "вагнерівці". У полон взяли п'ять противників.

У 3-й ОШБр зазначили, що також було знищено кілька складів боєприпасів ворога, міномети та не один БМП.

Окремої уваги заслуговує знищена російська техніка. Це декілька складів з БК ворога, міномети та не один БМП, - зазначають представники штурмової бригади.

Напередодні ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин поскаржився на плачевне становище окупантів на Бахмутському напрямку.

За його словами, 72-га бригада "про*рала три квадратних кілометри, на якому у мене загинуло близько 500 людей". Він попередив, що рубежі не вдасться втримати, "якщо фронт посипиться".

Україна отримала всю необхідну зброю для контрнаступу 

За словами очільника Держдепу США Ентоні Блінкена, Україна отримала від західних партнерів усю необхідну зброю для проведення контрнаступальної операції.

За моїми власними оцінками, у них є все необхідне для того, щоб продовжувати успішно відвойовувати території, які були захоплені Росією протягом останніх 14 місяців, - підкреслив Блінкен.

Він зазначив, що йдеться не лише про озброєння, а й про підготовку військових.

Це гарантія того, що українці зможуть обслуговувати системи, які ми їм надаємо, і, звичайно, важливо, щоб вони мали правильні плани, знову ж таки, для того, щоб досягти успіху, - наголосив глава Держдепу США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?