ЗСУ уразили десятки важливих об’єктів російської армії — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ уразили десятки важливих об’єктів російської армії — зведення Генштабу

ЗСУ уразили десятки важливих об’єктів російської армії — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом минулої доби Збройним силам України вдалося уразити 19 районів зосередження російських військ, знищити 2 склади боєприпасів, а також приземлити ворожий дрон.

Джерело: Генштабу ЗСУ

Що відомо про ситуацію на фронті 8-9 травня

За словами наших бійців, армія РФ концентрує свої зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Не вщухають запеклі бої за міста Бахмут та Мар’їнка.

8 травня українським воїнам вдалося відбити 42 атаки ворога на вказаних напрямках.

Окрім того, зазначається, що росіяни завдали 30 ракетних та 61 авіаційних ударів. Також ворог здійснив 89 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах. Є руйнування приватних будинків.

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника.

Протягом минулої доби захисниками було знищено, зокрема, ворожий розвідувальний БпЛА типу "Zala". Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів та ще 3 важливих ворожих цілі.

Що відбувається на різних напрямках фронту

На  Сіверському  та  Слобожанському напрямках  противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах. 8 травня армія РФ з мінометів та артилерії обстріляла десятки населених пунктів.

На  Куп’янському напрямку  наступальні дії ворога не зафіксовані. Зазначається, що росіяни завдавали авіаційних ударів по районах населених пунктів Западне та Масютівка. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Кам'янка, Тополі, Петро-Іванівка, Фиголівка, Новомлинськ, Западне, Лиман Перший, Вільшана, Бугаївка, Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка – Луганської.

Окрім того, наголошується, що на  Лиманському напрямку  армія РФ проводила безуспішні спроби наступу у напрямку Білогорівки. Ворог вдарив по районах населених пунктів Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокам'янське і Спірне у Донецькій області.

На  Бахмутському напрямку  не зупиняються за Бахмут. Противник намагався наступати у напрямку Іванівського та Часового Яру, однак українські воїни відкинули ворога.

На  Авдіївському напрямку  минулої доби противник вів наступальні дії в районах Авдіївки та Первомайського Донецької області, успіху не мав.

На  Мар’їнському напрямку  нашим воїнам вдалося відбити багато атак ворога в районі міста Мар’їнка. Також ворожих обстрілів зазнали Георгіївка та Побєда Донецької області.

На  Запорізькому  та  Херсонському напрямках  противник продовжує вести оборонні дії. Завдав авіаударів по районах населених пунктів Времівка Донецької області та Гуляйполе і Новоданилівка Запорізької області. Здійснив обстріли понад 30 населених пунктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?