Загибель рятувальників у Херсонській області. Кількість жертв зросла
Категорія
Україна
Дата публікації

Загибель рятувальників у Херсонській області. Кількість жертв зросла

Загибель рятувальників у Херсонській області. Кількість жертв зросла
Джерело:  online.ua

Внаслідок російського удару по групі рятувальників, який стався у суботу, 6 травня, загинули дев'ятеро людей.

Джерело: Володимир Зеленський

У Херсоні внаслідок удару РФ загинули 9 рятувальників

Глава держави нагадав, що 6 травня ЗС РФ завдали удару по групі рятувальників, яка займалася розмінуванням територій у Херсонській області. Спочатку повідомлялося про шістьох загиблих співробітників ДСНС.

Під час вечірнього відеозвернення Зеленський уточнив, що кількість жертв обстрілу збільшилася до 9 людей.

Тільки вчора і тільки від одного російського удару по Херсонській області загинули дев'ять українців - вони займалися розмінуванням, повертали безпеку для людей. Мої співчуття рідним, близьким загиблих, — сказав він.

Зеленський підкреслив, що дуже важливо, щоб світ знав кожен факт російського терору проти українців.

Щоб світ говорив про те, що робить держава-терорист, і про те, як ми захищаємо життя. Я вдячний кожному і кожній, хто допомагає нам, поширюючи правду про російські удари й обстріли, про безперервну ні на день жорстокість окупантів, — сказав президент.

Що відомо про вбивство рятувальників біля Херсона

У Херсонській області під час виконання завдання з розмінування території загинули рятувальники. Працівників ДСНС атакували російські військові.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. В Офісі генпрокурора уточнили, що двоє працівників ДСНС перебувають у лікарні з тяжкими травмами.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?