Прихильник Путіна патріарх Кирил заявив про "політичний розкол" між росіянами та українцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Прихильник Путіна патріарх Кирил заявив про "політичний розкол" між росіянами та українцями

Прихильник Путіна патріарх Кирил заявив про "політичний розкол" між росіянами та українцями
Джерело:  online.ua

Поплічник кремлівського диктатора Путіна патріарх РПЦ Кирил заявив, що українці та росіяни – один народ, а церква в Україні робить все, щоб Росія в очах українців була ворогом.

Джерело: пресслужба РПЦ

Патріарх Кирил заявив спільну історію українців та росіян

Безсумнівно. Це один народ, що вийшов з Київської купелі Хрещення, але вже дуже великий народ. Від Білого до Чорного моря...Православна Церква була і є силою, що скріплює цей народ, - заявив прихильник Путіна.

Глава РПЦ заявив, що між українцями та росіянами існує "політичний розкол".

Розкол політичний існує. Те, що Україна заявила про те, що радикально змінює вектор свого політичного і, я сказав би, історичного розвитку і що цей новий вектор ніяк не збігається з вектором розвитку Росії, — ось у чому річ. Тут намагаються створити якусь цивілізаційну передумову для поділу людей.

Гундяєв зазначив, що "в Україні робиться все, щоб в очах українців Росія стала ворогом".

Сьогодні в Україні робиться все для того, щоб в очах українців Росія справді стала ворогом і щоб в очах українців російський народ, росіяни стали іншим народом. Від того, наскільки успішною буде вся ця діяльність, спрямована на створення прірви між двома частинами одного народу, залежить, звісно, й майбутнє, - стверджує патріарх РПЦ.

Він додав, що РПЦ повинна робити все, щоб "українці і росіяни не стали ворогами", хоча особисто благословляв російських солдат на вбивчу війну проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?