Прихильники Стерненка пікетують дачу Зеленського. Вони вимагають волі політв'язням і реформ
Категорія
Україна
Дата публікації

Прихильники Стерненка пікетують дачу Зеленського. Вони вимагають волі політв'язням і реформ

Прихильники Стерненка пікетують дачу Зеленського. Вони вимагають волі політв'язням і реформ
Джерело:  online.ua

Судовий вирок колишньому активісту одеського “Правого сектору” Сергію Стерненко населення України сприйняло щонайменше неоднозначно. Через суперечливість процесу, відсутність ґрунтовних доказів та прозорі ознаки упередженості суддівства тисячі громадян щотижня організовують протестні акції, спрямовані безпосередньо до президента Володимира Зеленського. У понеділок, 8 березня, група активістів прибула до державної дачі лідера у Конча-Заспі, де розпочала новий пікет. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соціальні мережі й трансляції.

Активісти вимагають:

  • звільнити Стерненка, а також Андрія Антоненка чи інших політв’язнів;

  • перезавантажити судову систему, зокрема Вищу раду правосуддя;

  • відправити у відставку генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

Саме Офіс генпрокурора прихильники Стерненка вважають ледь не головним рушієм вироку проти нього. Також організатори протестів регулярно звертають увагу на те, як особисто президент Зеленський ігнорує факт багатотисячних протестів, які здебільшого проходять у Києві.

“І хоч Зеленський і його оточення самі визнають, що наша судова система довела свою непридатність, вони не роблять нічого, щоб ця репресивна машина припинила відмазувати злочинців та відправляти невинуватих людей у в’язницю”, - наголосили організатори акцій.

Нагадаємо, проти Стерненка були чинними два кримінальні провадження. Перше пов’язане із вбивством чоловіка, який скоїв напад на нього та його дівчину, коли вони поверталися додому — то був вже далеко не перший подібний інцидент. Друга справа — нібито викрадення депутата районної ради Одеської області.

Судили колишнього активіста саме за другий інцидент, однак судовий процес тривав без виступу одного єдиного свідка, а також без надання адвокатам відеодоказів з території АЗС, яка зафіксувала викрадення посадовця на автомобілі, в якому знаходився Стерненко. Також адвокати мають серйозні претензії до експертизи стартового пістолета, який сам підсудимий добровільно здав поліції.

Вся справа будується навколо заяви цієї жертви — Сергія Щербича, пов’язаного з чинним мером Одеси Геннадієм Трухановим, який звернувся до правоохоронців.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар Ради національної безпеки Олексій Данілов виступив із припущенням про ймовірне існування “замовників” у цьому кримінальному провадженні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?