Прикордонник з Білорусі втік в Україну воювати на боці ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонник з Білорусі втік в Україну воювати на боці ЗСУ

Прикордонник з Білорусі втік в Україну воювати на боці ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, військовослужбовець з прикордонної служби Білорусі порушив державний кордон з метою приєднатись до лав захисників України у війні проти кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Facebook-сторінка  Державної прикордонної служби

Білоруський прикордонник перетнув кордон і приєднався до лав захисників України 

Демченко зазначив, що не так давно прикордонний наряд одного з підрозділів Волинського прикордонного загону затримав чоловіка без документів.

Він незаконно перетнув кордон з боку Білорусі аби приєднатись до лав захисників України.

Затриманий повідомив, що є білоруським прикордонником та проходить службу у Брестській прикордонній групі. Він зауважив, що на порушення зважився, щоб доєднатися до Сил оборони України у війні проти російського агресора. Чоловік також розповів, що відносно необхідності протистояти Росії мав однодумців. З одним із них білоруський прикордонник й вирушив в Україну, але в прикордонні дорогою до кордону їх виявили та зі стрільбою переслідували, тож перетнути державну межу зміг лише він один, - розповів Демченко.

Спікер держприкордонслужби додав, що наразі проводиться перевірка озвученої затриманим громадянином РБ інформації, після чого буде прийматися рішення щодо його подальшої долі.

Між тим, за інформацією представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадима Скібіцького, Кремль провалив ключову мету із захоплення нашої держави і готується анексувати окуповані території.

Стратегічна мета росії стосовно повної окупації нашої території не досягнута. По друге, ми чітко бачимо і маємо інформацію про те, що і в законодавчому органі рф, і в уряді, і в інших структурах зараз активно опрацьовуються всі питання, які пов’язані з можливою інтеграцією тимчасово окупованих територій до російської федерації – в політичному плані, економічному і територіальному. Як це буде відбуватися, ми подивимося ближче до осені. 11 вересня – це єдиний день голосування, - зазначив Скібіцький.


Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

За його словами, українська розвідка фіксує прискорення заходів щодо анексії окупованих територій України в Донецькій, Херсонській, Луганській областях.

Наразі, як стверджують у ГУР, Кремль готує законодавчі ініціативи з метою спростити процедуру отримання громадянства щодо інтеграції чи приєднання території до РФ тощо.

Щодо загальної мобілізації в РФ, Скібіцький зазначив, що вона може бути оголошена тоді, коли буде оголошена війна.

Путін не визнає те, що він не досяг своєї основної мети щодо окупації в короткі терміни, він продовжує так звану "спеціальну воєнну операцію" і не хоче визнати, що це повномасштабна війна. І не тільки на території Луганської та Донецької областей, як він говорив, а це повномасштабна війна проти української держави, проти українського народу, - наголосив Скібіцький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?