Припиніть репресії: в Москві пройшли пікети за незалежний Крим і свободу політв'язнів
Категорія
Світ
Дата публікації

Припиніть репресії: в Москві пройшли пікети за незалежний Крим і свободу політв'язнів

Припиніть репресії: в Москві пройшли пікети за незалежний Крим і свободу політв'язнів
Джерело:  online.ua

У Москві пройшла низка акцій протестів, на яких учасники вимагали припинити моторошні репресії путінської ФСБ в окупованому Криму. Люди вийшли з красномовними плакатами в центр російської столиці, щоб москвичі розуміли, як російська влада виживає корренних кримських татар з їх територій. Фото з пікетів в Москві опублікували в мережі учасники акцій, повідомляє ONLINE.UA.

"Жахливий репресивний механізм в РФ працює, не зупиняючись, буквально кожен день ми дізнаємося про нових полонених. Звільняючи (або хоча б відпускаючи під домашній арешт) одних, Луб'янка негайно хватає в заручники інших. Відпустили на волю Балуха - і незабаром, немов для "компенсації", заарештували кримчанина Олега Приходько за знайдені у нього вдома українські прапори. За любов до України посадили людину на два місяці в ізолятор, а у вироку будуть слова про "тероризм"...", - пояснили свій протест учасники акцій.

Багато плакатів пікетники присвятили проукраїнському активісту Олега Приходько, якого нещодавно заарештували російські силовики.

"Не встигли порадіти за повернутих з полону, а вони нових набирають в заручники, по знайомим лекалами! Вибирають найкращих", - розповіла учасниця подій Віра Лаврешіна.

Активісти підкреслили, що мають намір продовжувати протести, "поки корінне населення Криму не набуде свободу і батьківщину". Вони додали, що Москва в окупованому Криму проводить безперервне заміщення корінного населення, замінюючи кримських татар в основному на силовиків.

"Цей театр абсурду все одно закінчиться, він не зможе тривати роками. Він настільки ж трагічний, як і смішний. Навіть при СРСР не було настільки гострого відчуття країни всеперемагаючого дурдому навколо нас", - підкреслюють учасники акції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві пройшла масштабна акція протесту проти репресій. Учасники вимагали, щоб Путін припинило кампанію рейдів і арештів, спрямованих проти тих, хто не згоден з його політикою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?