Путін припини репресії: в Москві збирається масштабна акція протесту проти влади
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін припини репресії: в Москві збирається масштабна акція протесту проти влади

Путін припини репресії: в Москві збирається масштабна акція протесту проти влади
Джерело:  online.ua

У неділю, 29 вересня, в Москві пройде масштабна акція протесту проти політичних репресій. Противники Кремля закликають росіян вийти на площу Сахарова і вимагати, щоб Путін припинив кампанію рейдів і арештів, спрямованих проти тих, хто не згоден з його політикою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Відомо, що мітинг в Москві пройде під гаслом "Відпускай". Мітингувальники планують вимагати, щоб російські власті звільнили людей, які незаконно перебувають в тюрмах або СІЗО по так званій "московській справі" через переслідування після пригнічених силовиками протестів в липні-серпні цього року.

Нагадаємо, тоді більше трьох тисяч осіб було затримано, а кілька людей отримали травми після застосування поліцією сили для розгону мітингувальників, незгодних з недопуском незалежних кандидатів до виборів у Мосміськдуму. Крім того, влада РФ влаштувала репресії і проти самих незалежних кандидатів та представників опозиції, проводячи у них вдома нічні обшуки.

Слід зазначити, що масштабна акція протесту в Москві 29 вересня стане першим великим масовим заходом, узгодженим з владою після загальних виборів три тижні тому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що конгресмени США звернулися до Трампу з вимогою ввести нові санкції проти Росії через придушення мирних протестів у Москві. На їхню думку, тиран Володимир Путін буде вдаватися до крайніх заходів заради збереження влади і боротьби з інакомисленням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?