Пристайко у Лондоні: Україна бореться за RUxit
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко у Лондоні: Україна бореться за RUxit

Пристайко у Лондоні: Україна бореться за RUxit

Український міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час британського візиту вигадав термін RUxit. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами дипломата, це слово - аналогія до Brexit. Воно означає вихід російського агресора з української території.

"Я навіть вигадав слово – Ruxit. Це не має відношення до Brexit. Ми хочемо, щоб Росія залишила Україну. Цього ми намагаємося досягти. А чи допоможуть нам зустрічі тут, ми подивимося. Сподіваємося на це", - пояснив Пристайко.

Очільник МЗС додав, президент Володимир Зеленський не відвідав Лондон з нагоди зустрічі лідерів НАТО, бо не мав відповідного запрошення. Україна ще не країна-союзниця Альянсу, тож це було неможливо.

"Хочу нагадати, що ми загалом намагаємося стати частиною НАТО багато років, і попри те, що у нас іде війна, ми зберігаємо цей курс. Про це я хочу нагадати лідерам", - підкреслив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада міністр Вадим Пристайко зробив заяву щодо майбутньої зустрічі лідерів "нормандської четвірки". Він пояснив, що офіційний Київ не очікує великого прориву від цих переговорів. Втім, це не означає, що українська сторона не сподівається на позитивний результат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?