Якщо буде прорив: у Зеленського зізналися, чого очікують від зустрічі з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Якщо буде прорив: у Зеленського зізналися, чого очікують від зустрічі з Путіним

Якщо буде прорив: у Зеленського зізналися, чого очікують від зустрічі з Путіним
Джерело:  rbc.ua

Очільник МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що всі сторони переговорів у "нормандському форматі" вже схвалили короткий підсумковий офіційний документ - комюніке, але в разі "прориву" оперативно буде підготовлений новий документ, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

 "Є два підходи. Перший - давайте контролювати наші очікування і не ставити занадто амбітні завдання перед собою, щоб потім, не знайшовши шлях їх виконання, ми не говорили, що прогрес не досягнуть, і ми навіть відкотилися назад. Це обережний підхід, який зафіксований у короткому комюніке, про який ми з вами говорили. Ми цей документ виписали, всі чотири сторони на нього погодилися, це робочий документ, який зовнішньополітичні радники глав держав пропонують своїм лідерам. Якщо в ході розмови лідерів буде досягнуто якогось прориву, а ми хотіли б на це сподіватися, то оперативно буде підготовлений новий документ. Наприклад, всі чотири лідери прийдуть до того, що треба закінчувати з війною і є три-чотири кроки, які треба зробити. Це ідеальний сценарій, але зараз наші очікування засновані на мінімально можливому варіанті", - заявив Пристайко.

 Окрім того, він наголосив, що до моменту зустрічі має відбутися повернення Росією українських кораблів, захоплених у Керченській протоці.

 Варто зазначити, що зустріч "нормандської четвірки" повинна дати поштовх для роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пристайко заявив, що мінські домовленості можна замінити новою операцією, яка зовсім з ними не пов’язана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?